AVRUPA TÜRKLERİNDEN,TÜRKMENELİ'NE YARDIM ELİ

Gündem 3.08.2014 17:42:02 0
AVRUPA TÜRKLERİNDEN,TÜRKMENELİ

Avrupa Türk Konfederasyon çatısı altında faaliyetlerini yürüten Türk Federasyonları,

Türkmeneli’nde (Irak’ın Kuzeyi) yaşayan Türklere yardım kampanyası çalışmaları başlattı. Irak’ta üç milyonun üstünde  Türkmen’in IŞİD terör örgütünün işgal girişimleri ile çok kötü şartlarda hayatlarını sürdürdüğü Irak Türkleri yurtlarından kaçma mecburiyetinde kalmış ve aç susuz çöllerde yaşam sürdürmeye çalışıor. Türkiye başta olmak üzere bütün Dünya bu vahşeti görmemektedir ve yardım elini uzatmamaktadır.

Çaresiz bir biçimde hayatlarını sürdüren Türkmenlere Avrupa’nın çeşitli ülkelerinde faaliyetlerini yürüten Türk Federasyonlar yardım kampanyası başlatmış ve bu yardımların dağıtımı için başta Avrupa Türk Konfederasyon genel başkanı Cemal Çetin olmak üzere çeşitli Türk Federasyon başkan ve yöneticileri Ankara’da temaslarda bulunmuşlardır.

Türkmeneli’nden yeni dönen Ülkü Ocakları Kültür ve Eğitim Vakfı genel başkanı Olcay Kılavuz makamında ziyaret edilmiş ve ulaştırılan yardım ve Türkmenelinde yaşananlar hakkında bilgi alınmıştır. Olcay Kılavuz onlarca yardım dolusu TIR’larla bütün engellere rağmen Kerkük’e kadar gitmiş ve yardımları bizzat Ülkü Ocaklılarla kendisi dağıtmıştır. Bu götürülen yardımların yerine ulaşması için başta Ankara’daki siyasi irade olmak üzere çok engeller görülmüş ve bizzat Türk sınır görevlileri Irak’a geçilmemesi için ellerinden gelen çabayı göstermiştir. Avrupa’dan toplanan yardımlar da bizzat Ülkü Ocakları tarafından muhtaç Türkmenlere ulaştırılmıştır.

Avrupa’dan Türkmeneli çalışmaları için Türkiye’ye çeşitli temaslar için gidenler: Avrupa Türk Konfederasyon genel başkanı Cemal Çetin, Almanya Türk Federasyon genel muhasibi Mustafa Saygaz, Avusturya Türk Federasyon genel başkanı Ali Can ve Hollanda Türk Federasyon genel başkanı Murat Gedik.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-HOLLANDA


Anahtar Kelimeler:
20.2° / 9.7°
  • BIST 100

    10336,5%0,68
  • DOLAR

    32,26% 0,08
  • EURO

    34,70% -0,16
  • GRAM ALTIN

    2400,45% -0,35
  • Ç. ALTIN

    3903,08% 0,24